Skip to main content

Ενέργεια: Η τηλεργασία μπορεί να φουσκώσει κι άλλο τους λογαριασμούς ρεύματος

Η εργασία από το σπίτι θα μπορούσε να προσθέσει επιπλέον 131 λίρες τον μήνα στους λογαριασμούς ενέργειας υπό το νέο ανώτατο όριο τιμών στη Βρετανία.

Οι εργαζόμενοι έχουν λάβει συμβουλές να σταθμίσουν το κόστος των μετακινήσεών τους έναντι της αυξανόμενης τιμής της ενέργειας από την 1η Οκτωβρίου, με όσους χρειάζονται λιγότερες από 30 λίρες την εβδομάδα για μετακινήσεις πιθανώς καλύτερα να πηγαίνουν στο γραφείο για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ένα τυπικό νοικοκυριό θα έχει μηνιαίο λογαριασμό 363 λιρών για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα υπό το νέο ανώτατο όριο τιμής των 3.549 λιρών της Ofgem για τους τρεις μήνες από την 1η Οκτωβρίου.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης εκτιμάται ότι θα αυξήσουν την καθημερινή χρήση φυσικού αερίου κατά 75% με βάση το γεγονός ότι θα έχουν ανοιχτή τη θέρμανση για επιπλέον 10 ώρες την ημέρα κατά τους πιο κρύους μήνες, ενώ η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπεται να αυξηθεί κατά 25%, με δεδομένη τη χρήση και των ηλεκτρικών συσκευών της κουζίνας.

Τα μεγαλύτερα νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας είναι πιθανό να πληρώνουν 513 λίρες το μήνα, με αυτές να αυξάνονται σε 698 για όσους εργάζονται από το σπίτι. Αυτά τα νοικοκυριά θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν χρήματα εάν το συνολικό εβδομαδιαίο κόστος μετακίνησης τους ανέλθει σε λιγότερο από 46 λίρες, υπολόγισε ο ιστότοπος Uswitch.

Οι ένοικοι μικρότερων κατοικιών, όπως διαμερισμάτων, είναι πιθανό να πληρώνουν 243 λίρες κατά μέσο όρο το μήνα για τον λογαριασμό ενέργειας τους, αυξανμόμενες σε 330 λίρες για όσους εργάζονται από το σπίτι.

Αυτοί οι εργαζόμενοι είναι απίθανο να βρουν φθηνότερο να δουλεύουν με τηλεργασία εκτός εάν το κόστος μετακίνησης τους είναι μικρότερο από 20 λίρες την εβδομάδα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AP