Skip to main content

Φιλιππίνες: Η πανδημία «έθρεψε» τη φτώχεια – 20 εκατ. σε συνθήκες ανέχειας

Περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι στις Φιλιππίνες οδηγήθηκαν στη φτώχεια κατά τη χρονική περίοδο 2018 – 2021, κυρίως λόγω της οικονομικής ύφεσης που προκλήθηκε από την πανδημία, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η στατιστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Στατιστική Αρχή των Φιλιππίνων (PSA), συνολικά ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας το 2021 αυξήθηκε σε σχεδόν 20 εκατομμύρια, αριθμός που αντιστοιχεί στο 18,1% του πληθυσμού, από 16,7% το 2018.

Ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος των Φιλιππίνων Φερντινάντ Μάρκος Τζούνιορ στοχεύει να μειώσει το ποσοστό φτώχειας στο 9% μέχρι το τέλος της εξαετούς θητείας του το 2028 – ένας στόχος που παραμένει εφικτός παρά τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό, σύμφωνα με τον Γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού Αρσένιο Μπαλισακάν. Η στρατηγική της κυβέρνησης της χώρας θα επικεντρωθεί στο πλήρες άνοιγμα της οικονομίας, στην επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στον μετασχηματισμό των παραγωγικών τομέων για τη δημιουργία περισσότερων και ποιοτικών θέσεων εργασίας και ανταγωνιστικών προϊόντων.

Πηγή: Reuters