Skip to main content

Χρηματιστήριο: Στο κόκκινο άνοιξε η Αθήνα – Θετικό κλίμα στην Ευρώπη

Με το βλέμμα στραμμένο στην ενεργειακή κρίση, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις τα χρηματιστήρια, αφού τελικά και αυτός ο Αύγουστος σε πείσμα πολλών έχει ειδήσεις. 

Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με ελαφρά πτώση. Στις 11:09 ώρα Ελλάδος παρουσιάζει απώλειες 0,4% στις 879,20 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ. Χθες πάντως η αγορά βρήκε τη δύναμη στο κατακαλόκαιρο να χτυπήσει στις 885 μονάδες και στα δυο κύματα ρευστοποιήσεων που ξέσπασαν ενδοσυνεδριακά, υπήρξε ικανοποιητική απορρόφηση της προσφοράς. Με την αργία μπροστά μας το +0,83% και οι 882,8 μονάδες είναι νίκη των θεσμικών και όσων τους ακολουθούν, ελπίζοντας, πως αυτοί ξέρουν κάτι περισσότερο.

Το κλίμα ανά την Ευρώπη είναι θετικό σήμερα , με τους βασικούς δείκτες να εμφανίζουν συγκρατημένα κέρδη. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,5%, στη Φραγκφούρτη ο Xetra Dax ενισχύεται 0,7% και στο Παρίσι ο CAC 40 είναι στο +0,6%. Σε ποσοστό 0,65% ενισχύονται τόσο ο FTSE MIB στο Μιλάνο όσο και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600. 

Η αγορά μετοχών στην Ιαπωνία εμφάνισε σημαντικά κέρδη σε μια κατά τα άλλα επιφυλακτική συνεδρίαση στην ασιατική χρηματιστηριακή αγορά σήμερα, ενώ τα ομόλογα παρέμειναν σταθερά. Καθώς οι επενδυτές εκτιμούσαν μάλλον χωρίς να καταλήξουν σε σταθερό συμπέρασμα πόσο ψηλά πρέπει να ανεβάσει η Federal Reserve τα επιτόκια για να εξασφαλίσει ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα συνεχίσει να κάμπτεται.

naftemporiki.gr