Skip to main content

Robinhood: «Μαχαίρι» 23% στο προσωπικό εξαιτίας της «αιμορραγίας» των κρυπτονομισμάτων

Σε μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας προχωρεί η πλατφόρμα συναλλαγών Robinhood, επικαλούμενη τον υψηλό πληθωρισμό και τις σφοδρές αναταράξεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων που έχουν «κόψει» την όρεξη για μικροεπενδυτών για Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα. 

Η εταιρεία είχε ήδη από τον περασμένο Απρίλιο μειώσει το προσωπικό της κατά 9% και τώρα το μειώνει κατά σχεδόν ένα τέταρτο. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος, Βλαντ Τένεφ, πέρυσι είχε επεκταθεί πολύ το προσωπικό, καθώς υπήρχε η πεποίθηση ότι ραγδαία αύξηση στον όγκο συναλλαγών της πλατφόρμας που κατεγράφη στην περίοδο της πανδημίας, θα συνεχιζόταν και το 2022. Ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν έτσι. 

«Σε αυτό το νέο περιβάλλον λειτουργούσαμε με περισσότερους εργαζομένους από όσους είχαμε ανάγκη. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη για αυτό» είπε.

Οι περικοπές επηρεάζουν 780 εργαζομένους, οι οποίοι και δεν έχουν μάθει ακόμη εάν θα είναι μεταξύ των απολυμένων. Θα το πληροφορηθούν με ένα..email και ένα μήνυμα Slack, όπως είπε ο Τένεφ, προσθέτοντας ότι το email θα περιλαμβάνει καθοδήγηση και στήριξη για όσους θα φύγουν. 

Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους έως την 1η Οκτωβρίου, θα λάβουν πακέτο αποζημίωσης, αλλά και βοήθεια για την ανεύρεση νέας εργασίας. 

naftemporiki.gr