Skip to main content

Το ενδεχόμενο συγχώνευσης εξετάζουν τα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Γερμανίας

Σε διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους βρίσκονται το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (London Stock Exchange) και το Χρηματιστήριο της Γερμανίας (Deutsche Boerse).

«Τα διοικητικά συμβούλια του LSE και του Deutsche Boerse επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε λεπτομερείς συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο ισότιμης συγχώνευσης των δύο επιχειρήσεων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του βρετανικού χρηματιστηρίου.

«Ο συνδυασμός των ικανοτήτων και των υπηρεσιών των δύο χρηματιστηρίων εκτιμάται ότι θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα παροχής μίας πλήρους υπηρεσίας προς τους πελάτες μας, σε παγκόσμια βάση» επισημαίνεται στη συνέχεια.

Σύμφωνα με το υπό εξέταση σχέδιο, η νέα κοινή εταιρεία θα απαρτίζεται κατά 54,4% από τους μετόχους του Deutsche Boerse και κατά 45,6% από τους μετόχους του LSE.

Εφόσον οι προσπάθειες ευοδωθούν, τότε θα συγκροτηθεί ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός χρηματιστηριακός πάροχος, ανταγωνιζόμενος τόσο τους αμερικανικούς CME Group και Intercontinental Exchange, όσο και τον κινεζικό Hong Kong Exchanges and Clearing.

Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή του LSE ενισχύεται άνω του 17%.