Skip to main content

Χρηματιστήρια: «Βλέπει» τις 820 μονάδες η Αθήνα – Ώθηση από τράπεζες, ΔΕΗ

Κοντά στις 820 μονάδες βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με ισχυρή ώθηση από ΔΕΗ και τράπεζες. Το βλέμμα είναι στραμμένο στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, στην ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης, καθώς και στην επαναλειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα ότι οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, του μεγαλύτερου αγωγού που μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ενδέχεται να μειωθούν περαιτέρω εξαιτίας της αργής προόδου στη συντήρηση του εξοπλισμού.

H Πειραιώς +5,3% καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο. Έπεται η Alpha Bank στο +4,7% και η Εθνική +4%. Ηπιότερα κέρδη και για τη Eurobank +1,8%. Στα μη τραπεζικά blue chips, άλμα 6% σημειώνει η μετοχή της ΔΕΗ.

Περιορισμό της κατανάλωσης φυσικού αερίου στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για την αντιμετώπιση των μειωμένων προμηθειών από τη Ρωσία, προτείνει η Κομισιόν, μεταξύ των νέων μέτρων που παρουσιάζει σήμερα, για το πώς μπορούν οι χώρες μέλη να προετοιμαστούν για τον χειμώνα. 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει την πολιτική της για τα επιτόκια, αυξάνοντάς τα κατά 25 μονάδες βάσης. αλλά και στο νέο εργαλείο αντιμετώπισης της κρίσης στα ομόλογα.

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, μετά το ράλι των αμερικανικών μετοχών που ενίσχυσε το κλίμα στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού στη διάρκεια της νύχτας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,1% στις αρχές των συναλλαγών, με τους βασικούς πόρους να αυξάνονται κατά 1% για να οδηγήσουν σε κέρδη καθώς όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια εισήλθαν σε θετικό έδαφος. Απώλειες 0,14% για τον DAX και οριακές μεταβολές για τον FTSE MIB, στην σκιά της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία. Άλμα 10% για τη μετοχή της Uniper.

naftemporiki.gr