Skip to main content

Netflix: Αύξηση εσόδων, παρά τη διαρροή συνδρομητών

Η καταστροφή απεφεύχθη στο Netflix. Ο κολοσσός του streaming ανέφερε στην έκθεση κερδών του την Τρίτη ότι έχασε σχεδόν ένα εκατομμύριο συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο.

Αυτή είναι μεν η μεγαλύτερη αποχώρηση συνδρομητών στην ιστορία της εταιρείας, αλλά πολύ λιγότερο από τα δύο εκατομμύρια που προέβλεπε κατά την έκθεσή της στο πρώτο τρίμηνο τον Απρίλιο.

Όταν το Netflix ανακοίνωσε ότι έχασε 200.000 συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο και περίμενε να χάσει πολλούς περισσότερους το δεύτερο, πρότεινε σε πολλούς στο Χόλιγουντ και στη Γουόλ Στριτ ότι οι μέρες ατελείωτης ανάπτυξης στην υπηρεσία streaming είχαν τελειώσει.

Η εταιρεία είχε ένα ακόμη σχετικά μέτριο τρίμηνο, αλλά τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 9% στα 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αριθμός που θα ήταν υψηλότερος εάν η αξία του δολαρίου δεν ωθούσε την αξία των νομισμάτων σε όλο τον κόσμο. Συνολικά, ο Ριντ Χέιστινκγς, συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, το αποκάλεσε «λιγότερο άσχημα αποτελέσματα». Πρόσθεσε ότι «είναι δύσκολο να χάσεις ένα εκατομμύριο συνδρομητές και να το χαρακτηρίσεις επιτυχία».

Το Netflix, το οποίο τώρα έχει περίπου 220,7 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, είπε στους επενδυτές ότι θα μπορούσε να προσθέσει ξανά ένα εκατομμύριο το επόμενο τρίμηνο. Και ο κ. Χέιστινκγς είναι αισιόδοξος για το μέλλον του streaming. «Είναι το τέλος της γραμμικής τηλεόρασης τα επόμενα πέντε, 10 χρόνια».

Σε επιστολή προς τους μετόχους, η Netflix είπε ότι θα διατηρήσει την εστίασή της στην παροχή περιεχομένου streaming στους συνδρομητές και δεν θα ανησυχεί για άλλες πιθανές ροές εσόδων, όπως κάνουν οι κύριοι ανταγωνιστές της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC, WSJ, New York Times