Skip to main content

JP Morgan: Πτώση 28% στα κέρδη για το β’ τρίμηνο

Η JPMorgan ανέστειλε προσωρινά τις εξαγορές μετοχών και ανέφερε αποτελέσματα β’ τριμήνου κατώτερων των εκτιμήσεων των αναλυτών, οδηγώντας τη μετοχή σε πτώση.

«Η παύση αγοράς είναι απαραίτητη για να ανταποκριθούμε γρήγορα στις υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις και μας επιτρέπει τη μέγιστη ευελιξία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και της κοινότητάς μας μέσα από ένα ευρύ φάσμα οικονομικών περιβαλλόντων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμι ντάιμον σε δήλωση την Πέμπτη.

Η τράπεζα παρουσίασε κέρδη 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 2,76 δολαρίων ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,78 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Πρόκειται για πτώση κατά 28%. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 2,88 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Ο Ντάιμον είπε ότι ενώ η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να αναπτύσσεται, η γεωπολιτική ένταση, ο υψηλός πληθωρισμός, η αβεβαιότητα για τις αυξήσεις των επιτοκίων και ο αντίκτυπος της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία «είναι πολύ πιθανό να έχουν αρνητικές συνέπειες στην η παγκόσμια οικονομία κάποια στιγμή. Είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε συμβεί και θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές».

Οι μετοχές της JPMorgan, που υποχώρησαν 29% φέτος, ενώ χάνουν 2,4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

naftemporiki.gr