Skip to main content

 Φον ντερ Λάιεν για G7: «Η εμπιστοσύνη είναι μεγάλη, όπως και οι ανησυχίες»

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε πολύ καλή την ατμόσφαιρα στη σύνοδο κορυφής της G7.

«Είναι μια ομάδα που γνωρίζονται καλά  και έχουν βιώσει πολλά μαζί τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες», είπε η φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή στην εκπομπή tagesthemen του τηλεοπτικού δικτύου ARD. «Είναι καλό να βλέπουμε ο ένας τον άλλον από κοντά. Γι’ αυτό υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη εδώ, και φυσικά υπάρχουν και ανησυχίες, αλλά είναι πολύ καλύτερο που συναντιόμαστε», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Η Φον ντερ Λάιεν επανέλαβε ότι η Ουκρανία θα υποστηριχθεί για όσο διάστημα χρειαστεί. «Οι κυρώσεις πλήττουν τώρα στη Ρωσία και γι’ αυτό είναι σημαντικό να διατηρηθούν και να κλείσουν όλα τα κενά» τόνισε, χωρίς να αναφερθεί στην προοπτική πρόσθετων κυρώσεων. «Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, είχαν αποτέλεσμα»,σημείωσε η φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε με έμφαση ότι οι αυταρχικοί ηγέτες αυτού του κόσμου «παρακολουθούν πολύ στενά τι συμβαίνει».