Skip to main content

Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Στο 90% του 2019 η αεροπορική κίνηση

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα, με τον αριθμό των πτήσεων να αυξάνεται σταδιακά.

Πάνω από 2 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν τον περασμένο μήνα στο αεροδρόμιο της Αθήνας, περίπου 10% λιγότεροι από τον Μάιο του 2019. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια του Μαΐου ανήλθε σε 2,05 εκατομμύρια, μειωμένη κατά 10,2% σε σχέση με την κίνηση του Μαΐου 2019. Σε σχέση με το 2021 η επιβατική κίνηση του Μαΐου είναι αυξημένη κατά 254%. 

 Όπως προκύπτει από τα στοιχεία αλλα και τις κρατήσεις των αεροπορικών εταιρειών την καλοκαιρινή περίοδο, η κίνηση θα ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, με την επιβατική κίνηση εσωτερικού να εμφανίζει μείωση κατά 4,3%, ενώ η διεθνής επιβατική κίνηση κατά 12.8%, σε σύγκριση με το 2019. 

Συνολικά, τους πέντε πρώτους μήνες του έτους, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 6,5 εκατ. και παρέμεινε μειωμένη κατά 24,4% σε σύγκριση με το 2019. Οι επιβάτες εσωτερικού παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα του 2019 κατά 16,9%, ενώ οι διεθνείς επιβάτες κατά 27,8%. 

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.