Skip to main content

Binance: Με τα κρυπτονομίσματα να πέφτουν, ποντάρει πια στο Web 3

To Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, λανσάρει το δικό του venture capital ταμείο. Η θυγατρική του Binance Labs ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει αντλήσει 500 εκατ. δολάρια ως αρχική χρηματοδότηση του fund από τις DST Global, Breyer Capital, καθώς επίσης οικογενειακά γραφεία και επιχειρήσεις που δεν κατονόμασε. 

Η Binance Labs σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το κεφάλαιο για να επενδύσει σε εταιρείες που χτίζουν το λεγόμενο “Web3.” Ο όρος Web 3 αναφέρεται στην ιδέα ανάπτυξης ενός κυβερνοχώρου που θα λειτουργεί αποκεντρωμένα με μια νέα πιο ελεύθερη και με λιγότερα τεχνικά προβλήματα αρχιτεκτονική. Θα είναι ένας κυβερνοχώρος με νέας γενιάς εφαρμογές που θα δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση και εμβάθυνση των χρηστών σε αυτές. Θα λειτουργεί με την τεχνολογία blockchain στην οποία βασίζεται ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων (διαβάστε περισσότερα εδώ). 

Η κίνηση αυτή του Binance έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα έχουν δει την τιμή τους να υποχωρεί αισθητά. Το Bitcoin έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας του από τον Νοέμβριο όταν είχε εκτιναχθεί στο ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων. Η πτώση αυτή έχει συμπαρασύρει και τις εισηγμένες εταιρείες κρυπτονομισμάτων. Η Coinbase για παράδειγμα έχει δει τις μετοχές της να υποχωρούν 69% από τις αρχές του 2022. 

Σημειώνεται ότι το Binance σχεδιάζει επίσης να αποκτήσει μερίδιο 500 εκατ. δολαρίων στο Twitter προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια του Έλον Μασκ να εξαγοράσει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

naftemporiki.gr