Skip to main content

Χρηματιστήρια: Στις 890 μονάδες η Αθήνα, επιφυλακτικότητα στην Ευρώπη

Ήπια ανοδικά και πάνω από τις 890 μονάδες ξεκίνησε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται 0,46%, και τις τράπεζες στο +1,23%.

Στο ταμπλό, στις τράπεζες, την μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η Alpha Bank +1,8% και ακολουθούν Εθνική +1,5%, Πειραιώς +0,60% και Eurobank +0,30%. Στα μη τραπεζικά blue chips, ανοδικά κινούνται ΟΤΕ +1,2%, ΟΠΑΠ +1%, ενώ υποχωρούν άνω του 1% Coca Cola και Viohalco.

Επιφυλακτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι αγορές κινούνται προς μια θετική εβδομάδα, με τους φόβους για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής να υποχωρούν ελαφρά.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2% στις αρχές του εμπορίου, με τους βασικούς πόρους να προσθέτουν 1,5% στα κέρδη του μολύβδου ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας υποχώρησαν 1%. Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,21%.

Η Πέμπτη σηματοδότησε επίσης το τέλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπου κορυφαίοι χρηματοδότες, πολιτικοί και επιχειρήσεις του κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Νταβός της Ελβετίας, για να συζητήσουν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία. Οι προβλέψεις ήταν ζοφερές, ιδιαίτερα για την Ευρώπη, την οποία πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν ευάλωτη σε μια ύφεση.

naftemporiki.gr