Skip to main content

Τουρκία: Ανακάμπτει ο τουρισμός- Στο top 5 οι Ρώσοι ταξιδιώτες

Υπερτριπλάσιος ήταν ο αριθμός των τουριστών που ταξίδεψαν στην Τουρκία τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθό του περασμένου Απριλίου, ένδειξη ότι η κρίσιμη για την τουρκική οικονομία τουριστική βιομηχανία ανακάμπτει μετά το τέλος των περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το τουρκικό υπουργείο Τουρισμού, 2,57 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την Τουρκία τον Απρίλιο, σε σύγκριση με 791.000 την ίδια περίοδο του 2021. Γερμανοί, Βούλγαροι, Βρετανοί, Ιρανοί και Ρώσοι ήταν οι κορυφαίες αγορές τον Απρίλιο.

Η Τουρκία αρνήθηκε να ακολουθήσει τους δυτικούς συμμάχους της επιβάλλοντας απαγόρευση πτήσεων από τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το υπουργείο, τον περασμένο μήνα ταξίδεψαν στην Τουρκία 130.150 Ρώσοι. Πρόκειται για μείωση 17% από πέρυσι, καθώς άλλες κυρώσεις της Δύσης, όπως η αναστολή των ρωσικών εργασιών των παρόχων πιστωτικών καρτών Mastercard και Visa, επηρέασαν τα ταξιδιωτικά σχέδια των Ρώσων. 

Το 2021 επισκέφτηκαν την Τουρκία σχεδόν 25 εκατομμύρια τουρίστες, λιγότεροι από τους μισούς από τους 52 εκατομμύρια τουρίστες που βρέθηκαν στη χώρα το 2019, πριν από την πανδημία.

Ο τουρισμός αποτελεί βασική πηγή ξένου νομίσματος για την Τουρκία, το νόμισμα της λίρας της οποίας έχει υποχωρήσει 16% έναντι του δολαρίου και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει κινδύνους ισοζυγίου πληρωμών.

Οι επενδυτές έμειναν μακριά από τη χώρα λόγω ανησυχιών για την εξωτερική και οικονομική πολιτική του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

naftemporiki.gr