Skip to main content

ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις επιχειρήσεων για πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας σε περιοχές της Εύβοιας

Σήμερα στις 15.00 ξεκινάει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων, για 300 θέσεις του προγράμματος απόκτησης 7μηνης εργασιακής εμπειρίας ανέργων 18-30 ετών με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων της ΔΥΠΑ, ηλικίας 18-30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας και η ανάσχεση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα διαρκεί 7 μήνες και η Δ.ΥΠ.Α. καταβάλλει στους ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι επιχειρήσεις εντάσσονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους, ως εξής:

Εργοδότες με Προσωπικό έως

Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων

3 άτομα

1

4-9 άτομα

2

10-19 άτομα

3

20-30 άτομα

5

31-50 άτομα

8

άνω των 50 ατόμων

20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20

 

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο 3μηνο πριν από την υποβολή της αίτησης.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού: https://www.oaed.gr/proghrammata-anoikhta