Skip to main content

Η Goldman Sachs, η ύφεση και η Μπιγιόνσε

Η Fed προσπαθεί να ελέγξει τον πληθωρισμό, αλλά μάλλον αποτυγχάνει προς το παρόν, κάτι που αντικατοπτρίζεται τόσο τις μετοχές όσο και τα ομόλογα. Οι επενδυτές παντού αγωνίζονται να βρουν τον καλύτερο τρόπο να αμυνθούν στις αγορές εν μέσω ανησυχιών ότι μια ύφεση είναι στον ορίζοντα.

Ένα από τα κορυφαία στελέχη της Goldman Sachs είχε μια πρωτότυπη ιδέα: την Μπιγιόνσε.

Η Κέιτι Κοχ, η επικεφαλής επενδύσεων για τις δημόσιες μετοχές της GSAM, λέει σκωπτικά ότι «η Μπιγιόνσε είναι τελικά ανθεκτική στην ύφεση», όπως και άλλοι δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Για παράδειγμα, στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της δημοφιλούς τραγουδίστριας περιλαμβάνονται μετοχές σε εταιρείες που διοργανώνουν ζωντανές συναυλίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη.  Ενώ η Live Nation Entertainment Inc. χτυπήθηκε σκληρά κατά τη διάρκεια του lockdown του περασμένου έτους για τον Covid-19, επισημαίνει ότι η εταιρεία στην πραγματικότητα ξεπέρασε καλά την προηγούμενη ύφεση και κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα τόσο το 2008 όσο και το 2009.

«Οι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν εν μέσω ύφεσης, αλλά είναι πιο επιλεκτικοί σε τι ξοδεύουν», αναφέρει.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα προϊόντα ομορφιάς, πρόσθεσε. Και η Κοχ δεν αποδέχεται την ιδέα ότι η Κίνα δεν επενδύει: «Μπορείτε να αγοράσετε assets στις ΗΠΑ και assets στην Κίνα σε πολύ χαμηλή τιμή για κάτι που ξέρουμε ότι τελικά θα λειτουργήσει, δηλαδή ότι η οικονομία θα ανοίξει ξανά».

Μιλώντας στο podcast «What Goes Up», το στέλεχος της Goldman Sachs εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν επενδύσεις σε τεχνολογικές και καινοτόμες εταιρείες ξανά, παρά την κατάρρευση του Nasdaq φέτος.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100 έχει χάσει περισσότερο από το ένα τέταρτο της αξίας του από την αρχή του έτους. Η ίδια λέει ότι θα υπάρξουν ξανά ευκαιρίες στους χώρους της τεχνολογίας και της καινοτομίας. «Αυτά τα πράγματα θα λειτουργήσουν και θα λειτουργήσουν πολύ, πολύ καλά. Απλώς αυτή τη στιγμή, έχουν αποσυντονιστεί», είπε.

Πηγή: Bloomberg