Skip to main content

Βουτιά για το Bitcoin – Το sell off «έσβησε» 129 δισ. από τα κρυπτονομίσματα

Μαζικές ρευστοποιήσεις σαρώνουν σήμερα την αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς το χθεσινοβραδινό ξεπούλημα στη Wall Street ωθεί τους επενδυτές σε φυγή από κάθε είδους ρίσκο. 

Το Bitcoin υποχωρεί περισσότερο από 8% στα 36.251,50 δολάρια σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk. Νωρίτερα είχε υποχωρήσει ακόμη και κάτω από τα 36.000 δολάρια. Έντονο σφυροκόπημα δέχονται και άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ether και το XRP.

H CoinMarketCap υπολογίζει ότι το τελευταίο 24ωρο χάθηκαν από την αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων περί τα 129 δισ. δολάρια. Η εξέλιξη δεν εκπλήσσει, αφού ακολουθεί μία επώδυνη νύχτα στη Wall Street κατά την οποία ο Dow Jones έκανε βουτιά άνω των 1.000 μονάδων – στη χειρότερη συνεδρίαση για τον ιστορικό δείκτη με τα βαριά χαρτιά των ΗΠΑ από το 2020. Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν και οι τεχνολογικές μετοχές, με τον Nasdaq να υποχωρεί σχεδόν 5%. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bitcoin ακολουθεί σταθερά εδώ και μήνες την κατεύθυνση των χρηματιστηριακών δεικτών, ανεβαίνοντας όταν το κλίμα στις αγορές μετοχών είναι θετικό και καταγράφοντας μεγάλη πτώση όταν έχουμε sell off μετοχών.

Αναλυτές προειδοποιούν ότι σύντομα το Bitcoin θα δοκιμάσει τα όρια και των 30.000 δολαρίων, ενώ δεν αποκλείεται να υποχωρήσει έως και τα 25.000 δολάρια.

naftemporiki.gr