Skip to main content

Ρωσία: Στρέφει το βλέμμα στο Πεκίνο, επιδιώκοντας ενίσχυση του διμερούς εμπορίου

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει το ύψος του εμπορίου της χώρας με την Κίνα να αυξηθεί στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια (189,67 δισεκατομμύρια ευρώ) από το 2024, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, καθώς η Μόσχα «κοιτάζει» ανατολικά, υπό την κλιμακούμενη απομόνωσή της από τη Δύση.

Το υπουργείο σημείωσε οι κινεζικές εταιρίες πρέπει να είναι προσεκτικές για τον κίνδυνο από την εφαρμογή δευτερογενών κυρώσεων, τονίζοντας ωστόσο, ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο για τη διεύρυνση της συνεργασίας του με τη Μόσχα, σύμφωνα με το Interfax.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.