Skip to main content

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Περιορισμένη η κατανάλωση τις ημέρες των εορτών

Δεν ευοδώθηκαν οι προσδοκίες του εμπορικού κόσμου για τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, «υπήρχε κίνηση και κατανάλωση, αλλά όχι στα επίπεδα των προηγούμενων ετών».

«Όσο τα χρήματα των εργαζομένων εξαντλούνται στο σούπερ μάρκετ και στους λογαριασμούς ενέργειας δεν υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα για τα υπόλοιπα» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, μπορεί φέτος η έξοδος των εκδρομέων να ήταν μεγαλύτερη από εκείνη του 2019, ωστόσο η κατανάλωση ήταν μικρότερη συγκριτικά με το 2019. Ο πρόεδρος του ΕΕΑ εκτίμησε μάλιστα ότι αυτό είναι πιθανό να συμβεί και στο επίπεδο του τουρισμού φέτος.

Ο ίδιος υπενθύμισε την παρέμβαση του Επιμελητηρίου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας, και σημείωσε την ανάγκη περαιτέρω στήριξης των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση μέσω διευκολύνσεων όπως η αύξηση των δόσεων αποπληρωμής των πανδημικών οφειλών από 72 σε 120.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Νίκου Κογιουμτσή, σε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra. Όπως ανέφερε αιτία της μειωμένης κατανάλωσης είναι η ακρίβεια.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού ο αντιπρόεδρος εκτίμησε ότι θα κατευθυνθεί κυρίως στην κάλυψη υποχρεώσεων και όχι στην τόνωση της κατανάλωσης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη παράλληλης μείωσης του μη μισθολογικού κόστους, για να καταφέρουν να αντέξουν κυρίως οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.