Skip to main content

ΗΠΑ: Αύξηση της εργοστασιακής παραγωγής άνω των προσδοκιών

Η εργοστασιακή παραγωγή των ΗΠΑ αυξήθηκε τον Μάρτιο περισσότερο από τις προβλέψεις, σηματοδοτώντας τον τρίτο συνεχόμενο μήνα κερδών που δείχνουν σταθερή πρόοδο για τους κατασκευαστές σε ένα πλαίσιο σταδιακής βελτίωσης των αλυσίδων εφοδιασμού.

Η αύξηση 0,9% ακολούθησε την αύξηση 1,2% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve την Παρασκευή. Η συνολική βιομηχανική παραγωγή, η οποία περιλαμβάνει επίσης την παραγωγή εξόρυξης και κοινής ωφέλειας, αυξήθηκε επίσης κατά 0,9% κατά τη διάρκεια του μήνα και το κέρδος τον Φεβρουάριο αναθεωρήθηκε προς τα πάνω.

Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 5,4% το πρώτο τρίμηνο, ενώ η συνολική παραγωγή αυξήθηκε σε ετήσια βάση 8,1%.

Η παραγωγική ικανότητα στα εργοστάσια αυξήθηκε στο 78,7%, το υψηλότερο από το 2007, από 78,1% έναν μήνα νωρίτερα.

Η αύξηση των ακόμα σταθερών παραγγελιών, με τη βοήθεια των σταθερών επιχειρηματικών επενδύσεων, παραμένει πηγή δύναμης για τους εγχώριους παραγωγούς. Μια απότομη παραλαβή σε συγκροτήματα μηχανοκίνητων οχημάτων δείχνει ότι οι πιέσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού συνεχίζουν να μειώνονται.

Ταυτόχρονα, το αυξανόμενο κόστος των υλικών συνεχίζει να περιπλέκει τη βιομηχανική ανάκαμψη. Η πρόοδος στις αλυσίδες εφοδιασμού μπορεί επίσης να περιοριστεί εν μέρει από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα αυστηρά lockdown που σχετίζονται με την πανδημία σε μέρη της Κίνας αντιπροσωπεύουν νέους κινδύνους.

Η μεταποιητική παραγωγή τον Μάρτιο ήταν ευρεία και περιελάμβανε άνοδο 7,8% στην παραγωγή μηχανοκίνητων οχημάτων. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων και των ανταλλακτικών, η εργοστασιακή παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,4%.

Η έκθεση έδειξε επίσης ότι η παραγωγή επιχειρηματικού εξοπλισμού εκτινάχθηκε κατά 1,8% τον Μάρτιο, αντιστοιχώντας με το κέρδος του προηγούμενου μήνα, υποδεικνύοντας ότι οι εταιρείες εξακολουθούν να έχουν εμπιστοσύνη στις προοπτικές της οικονομίας καθώς οι σταθερές κεφαλαιουχικές δαπάνες υποστηρίζουν την ανάπτυξη.

Πηγή: Bloomberg