Skip to main content

Apple: Θα επιστρέψει στους μετόχους 90 δισ. δολάρια, προβλέπει η Citi

Επί χρόνια η Apple προωθεί μεγάλα προγράμματα επαναγοράς μετοχών. Τώρα ετοιμάζεται όμως για ακόμη πιο δραστικές κινήσεις, σύμφωνα με τον αναλυτή της Citigroup, Τζιμ Σούβα. 

Σε σημείωμά του προς τους επενδυτές ο Σούβα εκτιμά ότι η Apple θα ανακοινώσει ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 80 έως 90 δισ. δολαρίων, ενώ θα αυξήσει το μέρισμά της κατά 5% με 10%. Και με τους δύο αυτούς τρόπους ουσιαστικά επιστρέφει ρευστό στους μετόχους της. 

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, που αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο της αγοράς στις 28 Απριλίου. 

Με τα ταμεία τους να γεμίζουν ταχύτατα, οι τεχνολογικοί κολοσσοί προσπαθούν να δουν τι θα κάνουν το έξτρα ρευστό. Η Apple έχει μέχρι στιγμής επαναγοράσει ίδιες μετοχές αξίας 274, 5 δισ. δολαρίων. Οι τελευταίες έγιναν το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021 και ήταν αξίας 20,4 δισ. δολαρίων. Ακόμη και μετά από αυτές τις επαναγορές εξακολουθεί να εμφανίζει ρευστό άνω των 200 δισ. δολαρίων στον ισολογισμό της. 

Οι μετοχές της Apple έχουν υποχωρήσει φέτος 6,7%. Ωστόσο η επίδοση είναι καλύτερη σε σχέση με του υπόλοιπου τεχνολογικού τομέα. Ο δείκτης Nasdaq 100 καταγράφει απώλειες 14% από τις αρχές του έτους. 

naftemporiki.gr