Skip to main content

Νέο σχέδιο Μπάιντεν για να βάλει φρένο στις τιμές της βενζίνης

O Λευκός Οίκος αναμένεται να παρουσιάσει εντός της ημέρας νέα μέτρα που θα έχουν ως στόχο να βάλουν φρένο στις τιμές της βενζίνης, καθώς τα επίσημα στοιχεία για τον πληθωρισμό αναμένεται να δείξουν εκτίναξή του πάνω από το 8%. 

Σύμφωνα με τη Washington Post ο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει ότι η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) θα δώσει το πράσινο φως για την πώληση μίας μορφής βενζίνης που χρησιμοποιεί την αιθανόλη (γνωστής ως E15) το καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα μέτρο στο οποίο αντιτίθενται σθεναρά περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και κάποιες ενεργειακές επιχειρήσεις. Ωστόσο εκτιμάται ότι θα προσφέρει προσωρινή ανάσα για τους καταναλωτές. 

Με βάση το ισχύον πλαίσιο η E15 δεν μπορεί να πωληθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από την 1η Ιουνίου έως και την 15η Σεπτεμβρίου εξαιτίας των κανόνων για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας. Η EPA αναμένεται να εκδώσει εξαίρεση για την εφετινή χρονιά.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας ο Λευκός Οίκος υπολογίζει ότι η χρήση της Ε15 θα οδηγήσει σε πτώση της τιμής της βενζίνης κατά 10 σεντς ανά γαλόνι. Η E15 αυτή τη στιγμή πωλείται σε 30 πολιτείες και σε περισσότερα από 2.300 πρατήρια βενζίνης.

naftemporiki.gr