Skip to main content

Αποθεματικό ενός δισεκατομμυρίου για τη στεγαστική πολιτική

«Ο ΟΑΕΔ αντί να κάνει εργατικές κατοικίες θα μπορεί να κινηθεί πιο ευέλικτα. Να εκμισθώνει για ανάπτυξη μέσω ΣΔΙΤ ή και να αγοράζει κατάλληλα οικόπεδα για να αναπτύσσονται στη συνέχεια», τόνισε όσον αφορά την πολιτική στέγασης και τον ρόλο του ΟΑΕΔ o υπουργός  Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στην τοποθέτησή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Υπολογίζεται δε, πως υπάρχει ένα αποθεματικό ενός δισεκατομμυρίου (από λογαριασμούς του πρώην ΟΕΚ) για να εφαρμοστεί μια καινούργια στεγαστική πολιτική. 

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως «όλα αυτά θα εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες δράσεις. Παραχώρηση με νοίκι που στο τέλος ο εργαζόμενος θα μπορεί να το αγοράζει. Μπορεί να είναι επιδότηση ενοικίου. Μπορεί να είναι επιδότηση επιτοκίου. Επιδότηση για αγορά πρώτης κατοικίας. Μπορεί να είναι παρέμβαση για ανακαίνιση υπαρχόντων κτιρίων που θα διατεθούν σε εργαζόμενους. Δεν μιλάμε μόνο για το εργατικό δυναμικό. Διευρύνεται το πεδίο του ΟΑΕΔ, θα παρεμβαίνει και στους νέους συνολικά. Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια. Και η στέγαση των εργαζομένων θα είναι προτεραιότητα».