Skip to main content

Bitcoin: Κάτω από τα 45.000 δολάρια εν μέσω κανονισμών από την ΕΕ

Το bitcoin υποχώρησε έως και 3,3% την Παρασκευή στα 44.252 δολάρια και εξακολουθεί να τείνει προς την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης.

«Το bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία υποχώρησαν σε μια νύχτα λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων», δήλωσε στο Bloomberg o Χέιντεν Χιουζ, CEO της πλατφόρμας Alpha Impact. «Τεχνικά, οι αγορές εισέρχονταν σε υπεραγορασμένες περιοχές και ακόμη και σε διαρκή άνοδο, αναμένουμε οπισθοδρομήσεις στην πορεία».

Ο Χιουζ και ο Έντου Πατέλ ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της πλατφόρμας συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Mudrex, ανέφεραν επίσης ένα σχέδιο που υποστηρίχθηκε την Πέμπτη από επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το οποίο οι συναλλαγές κρυπτογράφησης θα καλύπτονται από κανόνες της ΕΕ που απαιτούν οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές να περιέχουν πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των πληρωτών και των δικαιούχων.

Ένας άλλος παράγοντας που προκάλεσε διακυμάνσεις στα κρυπτονομίσματα ήταν μια συνέντευξη με την Γερουσιαστή των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Γουόρεν, μια υψηλού προφίλ επικριτή της βιομηχανίας κρυπτογράφησης, στο NBC. Υποστήριξε περαιτέρω προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ και συνέκρινε τις αγορές κρυπτονομισμάτων με φούσκες περιουσιακών στοιχείων στο παρελθόν.

naftemporiki.gr