Skip to main content

Νέο άλμα στο πετρέλαιο – Μεικτές οι τάσεις στις μετοχές

Με έντονη νευρικότητα μπήκε η εβδομάδα για τις αγορές μετοχών, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τόσο στις εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο όσο και στα μακροοικονομικά δεδομένα για την κινεζική οικονομία. Στην αγορά ενέργειας, ένα νέο ράλι οδηγεί την τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 110 δολάρια το βαρέλι. 

Στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng αρχικά ενισχύθηκε περισσότερο από 1%, για να δει στη συνέχεια τα κέρδη του να χάνονται και τελικά να διολισθαίνει σε αρνητικό έδαφος. Έκλεισε με πτώση 0,88%, ενώ απώλειες 0,8% είχε και ο ινδικός δείκτης BSE Sensex. Σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε ο Σύνθετος Δείκτης στη Σανγκάη, έχοντας ενδοσυνεδριακά κινηθεί από -0,7% έως και +0,7%, ενώ στο Τόκιο ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,65%. 

Σε επίπεδο μετοχών οι προβολείς έπεσαν στην China Evergrande, καθώς ανεστάλη η διαπραγμάτευσή της. Η ίδια η εταιρεία ενημέρωσε ότι η αναστολή αποφασίστηκε γιατί επίκειται σημαντική ανακοίνωση. 

Στην αγορά πετρελαίου η τιμή του μπρεντ με άνοδο 3,2% σκαρφαλώνει στα 111,38 δολάρι ατο βαρέλι. Το αμερικανικό αργό καταγράφει επίσης άνοδο 3,26% στα 108,11 δολάρια το βαρέλι. Αναλυτές επιμένουν στις προβλέψεις τους για εκτίναξη των τιμών έως και τα 180 δολάρια το βαρέλι. 

naftemporiki.gr