Skip to main content

Στόχος κυβερνοεπίθεσης οι δημοσιογράφοι της Wall Street Journal

O μιντιακός όμιλος News Corp, που εκδίδει την εφημερίδα Wall Street Journal, αλλά και ηλεκτρονικές εκδόσεις όπως τα MarketWatch και Barron’s, έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης. Κακόβουλοι χάκερς είχαν πρόσβαση σε email και έγγραφα υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων ήταν δημοσιογράφοι. 

Όπως μεταδίδει η WSJ η επίθεση έγινε αντιληπτή στις 20 Ιανουαρίου και η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant έδειξε ότι στόχος ήταν πιθανόν να συγκεντρωθούν πληροφορίες που θα μπορούσαν να ωφελήσουν συμφέροντα της Κίνας. Για την επίθεση ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή και οι αρμόδιες αρχές. 

«Η Mandiant εκτιμά ότι εκείνοι πίσω από την επίθεση έχουν δεσμούς με την Κίνα και πιστεύουμε ότι στόχος της κατασκοπείας ήταν να συλλέξουν πληροφορίες προς όφελος συμφερόντων της Κίνας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Mandiant, Ντέιβιντ Γουόνγκ. 

Εκπρόσωποι της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον δεν ήταν άμεσα διεθέσιμοι να σχολιάσουν την είδηση. 

Οι αμερικανικές αρχές έχουν κατηγορήσει την Κίνα ότι επί χρόνια προσπαθεί να πλήξει με κυβερνοεπιθέσεις αμερικανικές επιχειρήσεις και κρατικούς οργανισμούς. Το FBI έχει ανοίξει περισσότερες από 2.000 έρευνες σχετικές με κατηγορίες για κυβερνοεπιθέσεις υποκινούμενες από την Κίνα. Η Κίνα έχει επανειλημμένα απορρίψει τις κατηγορίες.

naftemporiki.gr