Skip to main content

ΗΠΑ: Τα Starbucks αυξάνουν τις τιμές λόγω πληθωρισμού

Η Starbucks αναμένει να συνεχίσει να αυξάνει τις τιμές τους επόμενους μήνες για να καταπολεμήσει το συμπιεσμένο κέρδος από τον πληθωρισμό και τα εργασιακά ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19.

Τα Starbucks αποκάλυψαν μικρότερο συνολικό κέρδος για την περίοδο των εορτών από το αναμενόμενο σε έκθεση κερδών το απόγευμα της Τρίτης, παρά το γεγονός ότι πλησίασε το τριμηνιαίο ρεκόρ πωλήσεων. Ο διευθύνων σύμβουλος Κέβιν Τζόνσον  σημείωσε σε δήλωσή του ότι «το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει δυναμικό καθώς βιώσαμε υψηλότερες από τις αναμενόμενες πληθωριστικές πιέσεις, αυξημένο κόστος λόγω του στελέχους Omicron και στενής αγοράς εργασίας» και εξέτασε τις λεπτομέρειες σε μεταγενέστερη τηλεδιάσκεψη.

Ο Τζόνσον σημείωσε τρεις βασικούς παράγοντες αύξησης του κόστους στις ΗΠΑ: τον πληθωρισμό, τις αμοιβές των εργαζομένων που σχετίζονται με τον COVID και το κόστος πρόσληψης και εκπαίδευσης νέων εργαζομένων σε μια στενή αγορά εργασίας. Τα Starbucks εφαρμόζουν αυξήσεις και άλλα κίνητρα, τα οποία ο Τζόνσον είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα ανέλθει σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ως αποτέλεσμα, ο Johnson είπε ότι η Starbucks αύξησε τις τιμές δύο φορές τους τελευταίους τέσσερις μήνες και αναμένει να το κάνει ξανά πολλές φορές φέτος.

«Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για τις τιμές αυτό το οικονομικό έτος, μία τον Οκτώβριο του 2021 και άλλη τον Ιανουάριο του 2022. Και έχουμε προγραμματίσει πρόσθετες ενέργειες τιμολόγησης μέσω του ισοζυγίου αυτού του έτους, οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον μετριασμό των πιέσεων κόστους, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού, καθώς τοποθετούμε την επιχείρησή μας για το μέλλον», είπε ο Τζόνσον.

«Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στημ στρατηγική των τιμών, συμπεριλαμβανομένου του αυξανόμενου πληθωρισμού στις ΗΠΑ που τρέχει επί του παρόντος στο 7% ή ίσως μεγαλύτερο, καθώς και στους μισθούς, τη ζήτηση των πελατών και άλλα κόστη».

naftemporiki.gr