Skip to main content

Γουόρεν Μπάφετ: Η επιμονή στις value stocks αποδίδει- Ξανά πιο πλούσιος από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Ανακατατάξεις στη δεκάδα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο έφερε το πρόσφατο sell off στις τεχνολογικές μετοχές, καθιστώντας τον Γουόρεν Μπάφετ (ξανά) πιο πλούσιο από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απότομη πτώση των μετοχών τεχνολογίας αυτή την εβδομάδα, έχει εξαφανίσει περίπου 50 δισ. δολάρια σε πλούτο από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Silicon Valley. Επιπλέον, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν χάσει συνολικά 635 δισ. δολάρια από την 1η Ιανουαρίου, καθώς οι αγορές αντιδρούν πιο αυστηρά μέτρα που έρχονται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και τον πληθωρισμό που «κινείται» στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

Παράλληλα, η αλλαγή στην κατάταξη αποτελεί μία υπενθύμιση της δύναμης της προσέγγισής του Μπάφετ για επενδύσεις αξίας, σχολιάζει το Bloomberg. 

Αναλυτικότερα, η καθαρή περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, Έλον Μασκ έπεσε κατακόρυφα 25,8 δισ. δολάρια την Πέμπτη, στην τέταρτη πιο απότομη ημερήσια πτώση στην ιστορία του δείκτη Bloomberg Billionaires. Η περιουσία του Μασκ έχει πέσει 54 δισ. δολάρια φέτος.

Ο συνιδρυτής της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έχει δει την περιουσία του να μειώνεται κατά 12%, ή 15 δισ. δολάρια το 2022.

Η καθαρή περιουσία του Γουόρεν Μπάφετ έχει αυξηθεί 2,4 δισ. δολάρια φέτος, στα 111,3 δισ. δολάρια, και πλέον βρίσκεται πάνω από τον Ζάκερμπεργκ κατά 1 δισ. δολάρια. Βρίσκεται επίσης στην υψηλότερη κατάταξή του στον δείκτη του Bloomberg από τον περασμένο Μάρτιο.

Οι value stocks (μετοχές που ευνοούνται από την άνοδο των επιτοκίων), που αποτελούν το θεμέλιο της επενδυτικής φιλοσοφίας του Μπάφετ και την εστίαση της Berkshire Hathaway Inc., έχουν ξεπεράσει τις τεχνολογικές εταιρείες και τον δείκτη S&P 500 από την αρχή του έτους, με πτώση 4,2% σε σύγκριση με πτώση 9,2% για τον S&P και 15% για τον τεχνολογικό δείκτη.

naftemporiki.gr