Skip to main content

SoftBank: Η διαφωνία που έφερε την αποχώρηση του Μαρσέλο Κλορ

Δεν τα βρήκαν SoftBank και Μαρσέλο Κλορ, αποφασίζοντας από κοινού να τερματίσουν τη συνεργασία τους, βάζοντας τέλος στην ταραχώδη θητεία του Chief Operating που σφραγίστηκε από τη διαφωνία με τον ιδρυτή Μασαγιόσι Σον σχετικά μα την αμοιβή του Κλορ. 

Τη θέση του Κλορ για τη SoftBank Group International θα αναλάβει ο Μισέλ Κομπ, και θα επιβλέπει το χαρτοφυλάκιο λειτουργίας και επενδύσεων της SBGI, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσής της. 

«Ο Μαρσέλο έχει κάνει πολλές συνεισφορές στη SoftBank κατά τη διάρκεια της παρουσίας του εδώ και τον ευχαριστούμε για την αφοσίωσή του και του ευχόμαστε συνεχή επιτυχία στις μελλοντικές του προσπάθειες», ανέφερε ο Σον στη δήλωσή του. «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Μισέλ Κομπ και στην ταλαντούχα ομάδα της SoftBank για να συνεχίσουμε τη σπουδαία δουλειά που έχουμε σε εξέλιξη στην SBGI».

Ο 51χρονος Claure έγινε ένα από τα κορυφαία στελέχη του Σον αφού πούλησε τον διανομέα κινητών τηλεφώνων του στη SoftBank, και έγινε Chief Operating το 2018. Ήταν ο επιχειρησιακός γκουρού της εταιρείας, βοηθώντας στην αναστροφή της αμερικανικής εταιρείας ασύρματης επικοινωνίας Sprint  και της προβληματικής startup WeWork. Ωστόσο, πίεζε για περισσότερα χρήματα και εξουσία ως αναγνώριση της δουλειάς του. Ζήτησε έως και 1 δισ. δολάρια ως αμοιβή τους τελευταίους μήνες, πολύ περισσότερο από το 1,8 δισ. γιεν (16 εκατομμύρια δολάρια) που είχε βγάλει το τελευταίο οικονομικό έτος.

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανακοίνωση είναι ανησυχητική.

«Αυτό είναι αρνητικό καθώς αφήνει την εντύπωση ότι η διοίκηση βρίσκεται σε σύγχυση και ότι ορισμένα πράγματα δεν πάνε ομαλά», δήλωσε ο Μιο Κατο, αναλυτής της LightStream Research στο Τόκιο. «Είναι πιθανό το τρέχον οικονομικό περιβάλλον, το οποίο δεν επιτρέπει να λειτουργήσει η επενδυτική στρατηγική του Ομίλου SoftBank, να έχει οδηγήσει σε τέτοια προβλήματα», πρόσθεσε. 

naftemporiki.gr