Skip to main content

Tesla: Ο Μασκ «κινεί» ανοδικά το Dogecoin

Ψηλά σήκωσε το Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα το όνομα του οποίου παραπέμπει σε ένα διαδικτυακό μιμίδιο (meme) με έναν σκύλο ράτσας Shiba Inu, η τελευταία ανάρτηση του Έλον Μασκ.

Ο Μασκ ανέφερε στο Twitter ότι κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε ως «αστείο» από κάποιους developers και σήμερα έχει εξελιχθεί ένα από τα δημοφιλέστερα της αγοράς, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά προϊόντων και αξεσουάρ της Tesla. 

Πλέον ο ιστότοπος της εταιρείας δείχνει ορισμένα αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένου ενός με την ένδειξη «Giga Texas Belt Buckle», με τιμή στο συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.

Το κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο 15% τις τελευταίες 24 ώρες στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την CoinGecko, και ξεχώρισε σε μια μέρα που τα άλλα κρυπτονομίσματα, από το Bitcoin και το Ether μέχρι το Solana και το Polkadot, παρέμειναν σχετικά σταθερά.

Ο Μασκ που αρέσκεται να ενισχύει το Dogecoin στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε αποκαλύψει την πρόθεσή του εδώ και αρκετό καιρό, εκτινάσσοντας την αξία του Dogecoin στα τέλη του περασμένου έτους.  Επιπλέον, πολλές αναφορές τις τελευταίες ημέρες είχαν δείξει ότι ο πηγαίος κώδικας στον ιστότοπο της Tesla περιλάμβανε την επιλογή για πληρωμές σε Dogecoin.

Ο συνδημιουργός του Dogecoin, Μπίλι Μάρκους δημοσίευσε στο Twitter νωρίτερα την Παρασκευή μια εικόνα που φαινόταν να δείχνει το Cyberwhistle διαθέσιμο στην τιμή των 300 Dogecoin.

Η Tesla αγόρασε πέρυσι 1,5 δισ. δολάρια bitcoin, με τον Μασκ να δηλώνει επίσης τότε ότι η εταιρεία θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές στο κρυπτονόμισμα. Αργότερα ανέστειλε αυτές τις αγορές αφού ο Μασκ εξέφρασε ανησυχίες για τα υψηλά επίπεδα χρήσης ορυκτών καυσίμων στην εξόρυξη bitcoin.

Το Dogecoin είναι ένα από τα πιο ευμετάβλητα κρυπτονομίσματα. Η αξία του κρυπτονομίσματος αυξήθηκε πέρυσι και παραμένει περίπου 2.000% υψηλότερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο. 

Ο Μασκ, και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Bloomberg, έχει ιστορία με το dogecoin. Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, δημοσίευσε ένα ψεύτικο εξώφυλλο του περιοδικού «Dogue» στους εκατομμύρια ακολούθους του. Ανέφερε ξανά το νόμισμα στο Twitter λίγες μέρες αργότερα, στέλνοντας την αξία του ανοδικά κατά 80% εντός της ημέρας. 

Το Dogecoin είχε επίσης θέση πέρυσι στο ντεμπούτο του Μασκ στο «Saturday Night Live». Σε ένα σατιρικό τμήμα, ο Μασκ εμφανίστηκε ως «The Dogefather.». Αφού εξήγησε τα πλεονεκτήματα του κρυπτονομίσματος χρησιμοποιώντας την ορολογία, άλλα μέλη του καστ του ζήτησαν να εξηγήσει, «Τι είναι το dogecoin;» Πιεζόμενος, ο Μασκ είπε τελικά, «Ναι, είναι μια φασαρία».

naftemporiki.gr