Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αρνητικό αντίκτυπο στις γερμανο-βρετανικές επιχειρήσεις και μια εμπορική συμφωνία μπορεί να αντισταθμίσει εν μέρει μόνο την ύφεση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Γερμανικών Επιμελητηρίων Βιομηχανίας και Εμπορίου την Τρίτη.
Ο Σύνδεσμος δήλωσε ότι το 60% των γερμανικών εταιρειών θεωρούν ότι η τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση στη Βρετανία είναι κακή και το 57% αναμένει περαιτέρω επιδείνωση φέτος.
Η τελωνειακή γραφειοκρατία, τα προβλήματα στον εφοδιασμό, οι νομικές αβεβαιότητες και η αύξηση των δασμών είναι οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γερμανικές επιχειρήσεις μετά το Brexit, ανέφερε ο Σύνδεσμος, προσθέτοντας ότι μία στις έξι εταιρείες σκοπεύει να μεταφέρει επενδύσεις από τη Βρετανία στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της ΕΕ.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












