Skip to main content

Νέες λειτουργίες του Instagram για την ασφάλεια των εφήβων

Το Instagram ανακοίνωσε νωρίς την Τρίτη ότι λανσάρει νέες λειτουργίες σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ασφάλεια των εφήβων στην εφαρμογή, όπως ο γονικός έλεγχος και μια επιλογή για να αποτρέψει τα άτομα από την προσθήκη ετικετών ή την αναφορά σε εφήβους.

Οι αλλαγές έρχονται μια μέρα πριν ο διευθύνων σύμβουλος του Instagram Άνταμ Μοσέρι καταθέσει στο Κογκρέσο για πρώτη φορά. Η εμφάνιση του Μοσέρι ακολουθεί τις εκθέσεις που έδειξαν ότι το Facebook, τώρα Meta, και το Instagram γνωρίζουν τις βλάβες που προκαλούν οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες τους, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας των εφήβων.

Μια εσωτερική παρουσίαση στο Facebook που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τη Wall Street Journal είπε ότι, μεταξύ των εφήβων που ανέφεραν σκέψεις αυτοκτονίας, το 13% των Βρετανών χρηστών και το 6% των Αμερικανών χρηστών εντόπισαν το ζήτημα στο Instagram. Οι αναφορές βασίστηκαν σε χιλιάδες σελίδες εσωτερικών εγγράφων που παρασχέθηκαν από την πρώην υπάλληλο του Facebook και πληροφοριοδότη Φράνσις Χόγκεν. Πάνω από το 40% των χρηστών του Instagram είναι 22 ετών και κάτω, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που διέρρευσαν, και το Instagram έκτοτε έχει σταματήσει τα σχέδια να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση της εφαρμογής για παιδιά.

Ο Μοσέρι  θα μπορούσε να επισημάνει μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά για να υπερασπιστεί το έργο της εταιρείας του στους νομοθέτες.

Το Instagram θα εμποδίζει τους χρήστες να προσθέτουν ετικέτες ή να αναφέρουν εφήβους που δεν τους ακολουθούν, για παράδειγμα. Θα αρχίσει επίσης να προτείνει άλλα θέματα εάν ένας έφηβος αφιερώνει πολύ χρόνο σε ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον, είπε η εταιρεία. Θα κυκλοφορήσει επίσης εργαλεία για γονείς και κηδεμόνες το επόμενο έτος που θα επιτρέπουν στους γονείς να βλέπουν και να περιορίζουν τον χρόνο που αφιερώνουν οι έφηβοί τους στο Instagram και θα ειδοποιούν τους γονείς εάν ένας έφηβος αναφέρει έναν άλλο χρήστη.

Μια άλλη λειτουργία, που ονομάζεται «Κάντε ένα διάλειμμα» θα ζητά από τους χρήστες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το Instagram λιγότερο και θα δίνει υπενθυμίσεις στους χρήστες να κάνουν περισσότερα διαλείμματα, ανέφερε το Instagram. Η λειτουργία, η οποία πρέπει να ενεργοποιηθεί πρώτα, θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία την Τετάρτη και σε όλους τους χρήστες στις αρχές του επόμενου έτους, ανέφερε το Instagram.

«Μετά από αναφορές για τις τοξικές επιπτώσεις του Instagram, θέλουμε να ακούσουμε κατευθείαν από την ηγεσία της εταιρείας γιατί χρησιμοποιεί ισχυρούς αλγόριθμους που σπρώχνουν βλαβερό περιεχόμενο στα παιδιά που τα οδηγούν σε σκοτεινά μέρη και τι θα κάνει για να κάνει την πλατφόρμα του ασφαλέστερη». είπε ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ στο CNBC.

naftemporiki.gr