Skip to main content

Google: Αναβάλει την επιστροφή στο γραφείο

Η Google σχεδίαζε την επιστροφή των εργαζομένων της στο γραφείο στις αρχές Ιανουαρίου, όμως η αβεβαιότητα που έχει τροφοδοτήσει η ανακάλυψη της παραλλαγής του κορωνοϊού Όμικρον την αναγκάζει να αναβάλει τα σχέδιά της.

Την αναβολή της επιστροφής στο γραφείο γνωστοποίηση η εταιρεία με email που εστάλη στο προσωπικό. Δεν πρόκειται, ωστόσο, για την πρώτη αναβολή που δίνει.

Τον Αύγουστο, όταν οι ΗΠΑ αντιμετώπιζαν έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η Google είχε καυστερήσει το τέλος της εθελοντικής τηλεργασίας έως τις αρχές του νέου έτους. Η εταιρεία είχε ορίσει τις 10 Ιανουαρίου ως την «νωρίτερη ημερομηνία» κατά την οποία θα ξεκινούσε ένα νέο υβριδικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας.

Η Google δήλωσε την Πέμπτη ότι «θα συνεχίσει να εξετάζει πότε θα ανοίξουν ξανά τα γραφεία και θα ξεκινήσουν την υβριδική εβδομάδα εργασίας με βάση τις τοπικές συνθήκες, οι οποίες είναι δυναμικές και ποικίλλουν πολύ μεταξύ των τοποθεσιών».

Η εταιρεία θα περιμένει μέχρι το νέο έτος για να αξιολογήσει πότε τα γραφεία μπορούν οι υπάλληλοι να επιστρέψουν στα γραφεία των ΗΠΑ με ασφάλεια σε ένα «σταθερό, μακροπρόθεσμο εργασιακό περιβάλλον», έγραψε στο email ο Chris Rackow, αντιπρόεδρος παγκόσμιας ασφάλειας, σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από το CNBC.

Η Google άνοιξε περίπου το 90% των γραφείων της στις ΗΠΑ και, τις τελευταίες εβδομάδες, ήρθε σχεδόν το 40% του προσωπικού, είπε η εταιρεία.

Η Microsoft ανέβαλε επίσης τον Σεπτέμβριο επ’ αόριστον την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία της στις ΗΠΑ, ενώ άλλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Amazon, η Meta και η Uber, αποφάσισαν επίσης να αναβάλουν αντίστοιχα σχέδια μέχρι το 2022.

naftemporiki.gr