Skip to main content

Πρόστιμο σε πέντε τράπεζες από την Κομισιόν για καρτέλ στην αγορά forex

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμα σε πέντε τράπεζες για συμμετοχή σε παράνομο καρτέλ αγοράς συναλλάγματος.

Στις Η UBS, Barclays, RBS,  HSBC και Credit Suisse επιβλήθηκε συνολικά πρόστιμο 344 εκατομμυρίων ευρώ (390 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η Επιτροπή σε δήλωση την Πέμπτη.

Στην Credit Suisse επιβλήθηκε ξεχωριστό πρόστιμο, της τάξης των 83 εκατ. ευρώ, καθώς δεν συνεργάστηκε με τις αρχές, σύμφωνα με την Κομισιόν, ωστόσο μειώθηκε 4%, καθώς δεν βρέθηκε υπεύθυνη για όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

«Η έρευνα της Επιτροπής ανακάλυψε ότι ορισμένοι χρηματιστές, υπεύθυνοι για τις συναλλαγές συναλλάγματος σε νομίσματα των G10, ενεργώντας για λογαριασμό των τραπεζών, αντάλλαξαν ευαίσθητες πληροφορίες και σχέδια συναλλαγών και περιστασιακά συντόνιζαν τις στρατηγικές τους», ανέφερε η ΕΕ.

«Η διαπραγμάτευση ξένου συναλλάγματος είναι μια από τις μεγαλύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές στον κόσμο», δήλωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ. 

Τέσσερα από τα πρόστιμα των τραπεζών – UBS, Barclays, RBS και HSBC – προεξοφλήθηκαν κατά 10% καθώς εκείνες αναγνώρισαν τη συμμετοχή τους στο καρτέλ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.