Skip to main content

Ολοταχώς προς τα 70.000 δολ. το Bitcoin – Σε ιστορικό – ρεκόρ το Ether

Με το δεξί άνοιξε η εβδομάδα για τα κρυπτονομίσματα. Το Βitcoin επιδίδεται σε ράλι και προσεγγίζει και πάλι το ρεκόρ του Οκτωβρίου, ενώ το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα της αγοράς, σκαρφαλώνει σε ιστορικό υψηλό επίπεδο.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι δεν υπάρχει σήμερα κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, επίσημη δήλωση ή «τιίτιβισμα» όπως αυτά του Ίλον Μασκ που συνηθίζουν να απογειώνουν ή να καταποντίζουν τα ψηφιακά νομίσματα. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα καταγράφεται ένα κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον της DeFi, της αποκεντρωμένης χρηματοοικονομικής, μίας νέας σημαντικής τάσης στην αγορά των crypto. 

Χάρη στο ανανεωμένο ενδιαφέρον των επενδυτών το Ether παρουσίασε σήμερα ενδοσυνεδριακά άνοδο μεγαλύτερη του 4% στα 4.740 δολάρια, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ του. Το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα στηρίζεται στο blockchain Ethereum. 

Το Bitcoin, που παραμένει το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα, ενισχύθηκε έως και 7% στα 66.250 δολάρια, επιστρέφοντας έτσι πολύ κοντά στο ιστορικό ρεκόρ των 66.900 δολαρίων, που πέτυχε στα τέλη Οκτωβρίου. Αναλυτές σχολίαζαν στο CNBC πως είναι πλέον θέμα χρόνου για το Bitcoin να σπάσει και το φράγμα των 70.000 δολαρίων. 

Υπενθυμίζεται ότι το Ελ Σαλβαδόρ έχει καταστήσει το Bitcoin νόμιμο νόμισμα, ενώ ανάλογο ενδιαφέρον έχουν εκφράσει και άλλες μικρές οικονομίες, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το συνάλλαγμα που εισέρχεται από το εξωτερικό. 

naftemporiki.gr