Skip to main content

Alibaba: Αύξηση στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια του προγράμματος για την επαναγορά μετοχών

Ο όμιλος Alibaba Group ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι το διοικητικό του συμβούλιο ενέκρινε αύξηση στο πρόγραμμα του για την επαναγορά μετοχών στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα έξι δισεκατομμύρια δολάρια.

«Το Πρόγραμμα Επαναγοράς Μετοχών θα είναι ενεργό για μία περίοδο δύο ετών και μέχρι το τέλος του 2022» ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο όμιλος Alibaba, αργά χθες το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η κινεζική κυβέρνηση άρχισε έρευνα antitrust σε βάρος της Alibaba και θα καλέσει τη θυγατρική Ant Group σε συνάντηση τις ερχόμενες ημέρες, σε μια κίνηση που εκλαμβάνεται ως πλήγμα στην «αυτοκρατορία» του Τζακ Μα σε e-commerce και fintech.

Όπως αναφέρει το Reuters, η έρευνα αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης παρέμβασης πάνω σε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στην Κίνα και αποτελεί αρνητική εξέλιξη για τον 56χρονο Μα -πρώην εκπαιδευτικό που ίδρυσε την Alibaba και έγινε ο πιο διάσημος επιχειρηματίας της Κίνας.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα οι κινεζικές αρχές «πάγωσαν» τη σχεδιαζόμενη IPO της Ant, ύψους 37 δισ. δολαρίων, μόλις δύο ημέρες πριν αρχίσει η διάθεση των μετοχών σε Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.