Skip to main content

Tesla: Οι πωλήσεις στην Κίνα είναι πλέον κοντά στο 50% των ΗΠΑ

Σημαντικό μερίδιο στις πωλήσεις της Tesla αποτελεί η παραγωγή της εταιρείας στην Κίνα, με τις κινεζικές πωλήσεις να είναι πλέον σχεδόν οι μισές από τις πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Έλον Μασκ ανέφερε πωλήσεις 3,11 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα το τρίτο τρίμηνο, ή 48,5% των πωλήσεων των 6,41 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο από το 41,4% που ήταν πριν από ένα χρόνο, και λιγότερο από 10% που ήταν το 2018.

Το μερίδιο της Κίνας στις συνολικές πωλήσεις της Tesla αυξήθηκε στο 22,6% το τρίτο τρίμηνο, από λίγο λιγότερο από 20% ένα χρόνο πριν.

Η Tesla άνοιξε ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη και παρέδωσε τα πρώτα της κινεζικά αυτοκίνητα σε ντόπιους πελάτες λίγο πριν από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, τον Ιανουάριο του 2020. Η εταιρεία άρχισε να λανσάρει ένα δεύτερο κινεζικό μοντέλο στην εγχώρια αγορά φέτος.

Παρά την κριτική από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla παραμένουν δημοφιλή στην Κίνα.

Τόσο το Model 3 όσο και το Model Y κατατάσσονται μεταξύ των τριών κορυφαίων ευπώλητων μοντέλων στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων νέων ενεργειακών οχημάτων της Κίνας, σύμφωνα με την China Passenger Car Association.

Οι μετοχές της Tesla έφτασαν σε υψηλό ρεκόρ – και κεφαλαιοποίηση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων – στις διαπραγματεύσεις της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, έπειτα από την ανακοίνωση της Hertz ότι θα αγοράσει 100.000 αυτοκίνητα Tesla μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC