Skip to main content

Αργεντινή: Αυξήσεις 35% στα τιμολόγια του ρεύματος θα φέρει το 2019

Νέες πιέσεις αναμένεται να φέρει το 2019 στα νοικοκυριά της Αργεντινής, που ήδη βιώνουν τις συνέπειες της οξείας οικονομικής κρίσης και της λιτότητας. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, το Μπουένος Άιρες σχεδιάζει αυξήσεις της τάξης του 35% στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. 

 Σύμφωνα με τις πηγές, οι αυξήσεις θα γίνουν σε τέσσερις φάσεις, με την πρώτη να αναμένεται τον Φεβρουάριο. Να σημειωθεί ότι το κόστος των υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας της χώρας έχει ήδη αυξηθεί ραγδαία τον τελευταίο χρόνο, καθώς η κυβέρνηση έχει μειώσει ή και κόψει σχετικές επιδοτήσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση του ελλείμματος. 

Υπό τις συνθήκες αυτές ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί πάνω από το 47%. Στόχος είναι να μειωθεί στο 28% το 2019, αλλα πολλοί αναλυτές αμφισβητούν τη δυνατότητα επίτευξής του από τη στιγμή που αυξάνονται σε τέτοιο βαθμό οι τιμές για ύδρευση, ηλεκτροδότηση και θέρμανση.

Η κυβέρνηση στοχεύει επίσης σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2019, έναντι ελλείμματος 2,7% φέτος, όπως προβλέπει το μνημόνιο της χώρας με το ΔΝΤ. 

naftemporiki.gr