Skip to main content

Μοσκοβισί: Εργάζομαι νυχθημερόν για λύση στην Ιταλία

Σε αναζήτηση λύσης για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας, ώστε η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ να αποφύγει την πειθαρχική διαδικασία βρίσκεται η Κομισιόν, όπως επιβεβαίωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε δηλώσεις του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL o κ. Μοσκοβισί αναγνώρισε ότι έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, μετά και την συμφωνία ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους να αναθεωρηθεί ο στόχος για το έλλειμμα από το 2,4% στο 2,04% του ΑΕΠ. Ο συμβιβασμός δεν έχει έρθει ακόμη, ωστόσο όπως τόνισε ο ίδιος εργάζεται «σκληρά, νυχθημερόν», προκειμένου να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Ιταλία.

Όσον αφορά στη Γαλλία, επιβεβαίωσε ότι αναμένεται το έλλειμμα να σκαρφαλώσει πάνω από το όριο του 3% την επόμενη χρονιά,αλλά επανέλαβε ότι αυτό θα γίνει «ανεκτό», εάν αποδειχθεί ότι πρόκειται για προσωρινή κατάσταση. Στις αγορές πάντως φαίνεται οι ανησυχίες να μετατοπίζονται σιγά- σιγά από τη Ρώμη στο Παρίσι, αφού ο Εμανουέλ Μακρόν έχει αρκετές ακόμη προκλήσεις μπροστά του. 

Πηγή: Reuters