Skip to main content

Volkswagen: Μόλις 36.000 οχήματα εμπλέκονται στο σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σε μόλις 36.000 οχήματα της Volkswagen εντοπίστηκε τελικά το ειδικό πρόγραμμα χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων, σύμφωνα με την εσωτερική έρευνα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι σαφώς μικρότερος από τις αρχικές εκτιμήσεις, οι οποίες έκαναν λόγο για 800.000 οχήματα διεθνώς.

Σύμφωνα με την Volkswagen, το κόστος του σκανδάλου, ως αποτέλεσμα των αναθεωρημένων στοιχείων, περιορίζεται σημαντικά, κάτω των 2 δισ. ευρώ που αρχικά είχαν εκτιμηθεί. «Ο οικονομικός αντίκτυπος θα είναι μικρός» επισημαίνει η γερμανική εταιρεία.

Η μετοχή της Volkswagen χαιρετίζοντας τα νέα στοιχεία, ενισχύεται σημαντικά κατά 4,6% στα 129,70 ευρώ.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.