Με τον ταχύτερo ρυθμό των τελευταίων δύο ετών αυξήθηκε τον Νοέμβριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Βρετανία, δεχόμενος ώθηση από την υποτίμηση της στερλίνας.
Συγκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός επιταχύνθηκε στο 1,2% έναντι 0,9% τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση από τον Οκτώβριο του 2014.
Η ενίσχυση των πληθωριστικών τάσεων αποδίδεται στην πτώση της στερλίνας έναντι του δολαρίου κατά 15%, εξέλιξη η οποία συνετέλεσε στην αύξηση του κόστους εισαγωγών.
Μάλιστα, η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) εκτιμά ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα υπερβεί το 2% στα μέσα του 2017.
naftemporiki.gr
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












