Skip to main content

Ιταλία: Φήμες για κάλπες πυροδοτούν ράλι στα ομόλογα

Σε μίνι ράλι επιδίδονται σήμερα οι τιμές των ιταλικών κρατικών ομολόγων και οι αποδόσεις τους υποχωρούν αισθητά. Την «όρεξη» των επενδυτών για ιταλικό χρέος άνοιξαν οι φήμες, που θέλουν την κυβέρνηση να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές. Αν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, τις διέψευσε, οι ιταλικοί τίτλοι εξακολουθούν να παρουσιάζουν κέρδη έστω και ελαφρώς περιορισμένα. 

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε ενδοσυνεδριακά έως και έξι μονάδες βάσης στο 3,06%, με το spread έναντι του αντίστοιχου Bund να περιορίζεται έτσι στις 280 μονάδες βάσης. Στις 10:05 ώρα Ελλάδος η απόδοση διαμορφώνεται στο 3,09% μειωμένη κατά τρεις μονάδες βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. 

Η απόδοση του διετούς ομολόγου βρέθηκε να υποχωρεί έως και 8 μονάδες βάσης και τώρα καταγράφει πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης. 

Ο Σαλβίνι έσπευσε να επισημάνει ότι η Λέγκα δεν μπαίνει στον «πειρασμό» των πρόωρων εκλογών.  Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Εκτιμάται ότι μετά τις γαλλικές εξελίξεις η Κομισιόν θα αναγκαστεί να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία απέναντι στην Ιταλία, καθώς δεν μπορεί να στείλει το μήνυμα των δύο μέτρων και δύο σταθμών στην ένωση. 

naftemporiki.gr