Τη μείωση του επιτοκίου καταθέσεων κατά 10 μονάδες βάσης, στο -0,30%, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σημερινής της συνεδρίασης, η νομισματική επιτροπή της κεντρικής τράπεζας αποφάσισε την περαιτέρω μείωση κατά 10 μονάδες βάσης του επιτοκίου καταθέσεων. Η απόφαση θα έχει ισχύ από τις 9 Δεκεμβρίου.
Το επιτόκιο αναχρηματοδότησης, όπως και το επιτόκιο δανεισμού παραμένουν αμετάβλητα στο 0,05% και 0,30% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την ΕΚΤ, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Μάριο Ντράγι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που θα ακολουθήσει, θα ανακοινώσει την έναρξη και πρόσθετων μέτρων νομισματικής πολιτικής.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.











