Skip to main content

Ιταλία: Προειδοποιήσεις Παντόαν για το δημοψήφισμα της Κυριακής

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μία ενδεχόμενη επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα καταστήσει δυσκολότερη την άντληση κεφαλαίων για τις ιταλικές τράπεζες, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντόαν, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «RAI».

Το ιταλικό τραπεζικό σύστημα – εξήγησε – είναι εύρωστο, αλλά οκτώ τράπεζες βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ειδική μνεία έκανε στη Monte dei Paschi di Siena, η οποία αναζητά πρόσθετα κεφάλαια 5 δισ. ευρώ, έως το τέλος του έτους, προκειμένου να καλύψει τις κεφαλαιακές της ελλείψεις.

«Εάν κερδίσει το “όχι”, η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης θα είναι πιο δύσκολη» εκτίμησε ο Ιταλός υπουργός.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απόρριψη της συνταγματικής αναθεώρησης στο προσεχές δημοψήφισμα της Κυριακής, θα συνεπάγεται την είσοδο της Ιταλίας σε μία μακρά περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας.

Πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία θα υπονομεύσει το επενδυτικό κλίμα προς την οικονομία αλλά και την εμπιστοσύνη των αγορών προς το εύθραυστο ιταλικό τραπεζικό σύστημα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.