Skip to main content

X.A.: Βρετανικό κύμα ευφορίας ωθεί τον δείκτη προς τις 900 μονάδες

Η ευφορία και ανακούφιση των διεθνών αγορών από τη νίκη Τζόνσον φθάνει και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη πάνω από 1%, οδεύοντας ολοταχώς προς το όριο των 900 μονάδων. Σε υψηλά επίπεδα και ο τζίρος, έχοντας ξεπεράσει στις πρώτες ώρες των συναλλαγών τα 28 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι τραπεζικές μετοχές, μετά και την έγκριση του Σχεδίου Ηρακλής για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων από τη Βουλή. Ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών παρουσιάζε κέρδη πάνω από 2%. Κέρδη, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, και για τη μετοχή της ΔΕΗ, που σημείωνε άνοδο σχεδόν 4%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,22%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,62%.

Από τους επιμέρους δείκτες, πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης των Πρώτων Υλών (-2,72%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,41%) και των Τραπεζών (+2,10%). Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 1.322.611 και 933.979 μετοχές, αντιστοίχως.

naftemporiki.gr