Skip to main content

Επιχειρηματικό φόρουμ ΠΓΔΜ – εξαγωγέων βόρειας Ελλάδας παρουσία του Γ. Μπουτάρη

Η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ εξετάσθηκε σε επιχειρηματικό φόρουμ μεταξύ του Εμπορικού Επιμελητηρίου της ΠΓΔΜ και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ) που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια, κατά τη διάρκεια του οποίου υπεγράφη και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Στο φόρουμ παρουσιάστηκε και μελέτη που εκπόνησε ο ΣΕΒΕ για τις διμερείς εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Πρόκειται για το δεύτερο επιχειρηματικό φόρουμ του είδους αυτού, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε περίπου πριν από ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη.

Την αντιπροσωπεία του ΣΕΒΕ συνόδευσε στα Σκόπια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος είχε και συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι, τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δήμαρχο της Στρούμιτσα, Ζόραν Ζάεφ και με τον δήμαρχο των Σκοπίων Κότσε Τραγιάνοφσκι.

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια και συνάντηση μεταξύ δημοσιογράφων από την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα.