Skip to main content

Στην κάβα της Pernod το Whisky Exchange

Η γαλλική εταιρεία Pernod Ricard συμφώνησε να αγοράσει το Whisky Exchange σε μια κίνηση που μετατρέπει τον εταιρεία που παράγει τη βότκα Absolut και το ρούμι Havana Club σε ένα από τους μεγαλύτερους online λιανοπωλητές της βιομηχανίας ποτών.

«Αυτό που πραγματικά με ενθουσιάζει είναι ότι είναι η κορυφαία, πιο αξιόπιστη, πιο κερδοφόρα πλατφόρμα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Alexandre Ricard, διευθύνων σύμβουλος της Pernod Ricard.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε την πώληση στο Bloomberg.

Ο Sukhinder και ο Rajbir Singh, που ίδρυσαν το Whisky Exchange το 1999, θα παραμείνουν στο τιμόνι της επιχείρησης, η οποία θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη θυγατρική.

Ο Ricard αρνήθηκε να αποκαλύψει τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

Η εξέλιξη στον κλάδο αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη σημασία των πωλήσεων οινοπνευματωδών ποτών στο διαδίκτυο, αφού οι περιορισμοί που επέβαλε η  πανδημία οδήγησαν σε αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Το γνωστό για την ιστοσελίδα του, Whisky Exchange λειτουργεί επίσης τρία καταστήματα στο Λονδίνο. Στην κάβα του διαθέτει μια σειρά από σχεδόν 4.000 μάρκες σκωτσέζικου, ουίσκι και μπέρμπον, καθώς και κονιάκ, τζιν, ρούμι και τεκίλα τα οποία είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 30 χώρες, γεγονός που την καθιστά μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο που εστιάζουν στα οινοπνευματώδη ποτά.

Η ιδιοκτησία θα δώσει στην Pernod Ricard πρόσβαση σε δεδομένα πραγματικού χρόνου σχετικά με τη ζήτηση των καταναλωτών για συγκεκριμένες κατηγορίες ποτών και μάρκες σε τάση, είπε ο Ricard.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις της γαλλικού εταιρείας αυξήθηκαν κατά 63% πέρυσι, αλλά εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των εσόδων του ομίλου.

Η ζυθοποιία Budweiser Anheuser-Busch InBev επωφελήθηκε επίσης από την τάση κατανάλωσης αλκοόλ στο σπίτι μέσω της ιδιοκτησίας της Master of Malt, ενός διαδικτυακού ανταγωνιστή του Exchange Whisky Exchange που αποκτήθηκε από τον βραχίονα επιχειρηματικών κεφαλαίων της AB InBev το 2018. Την ίδια χρονιά, ο Pernod Ricard αγόρασε το Uvinum , μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα τη Βαρκελώνη και αργότερα μετονομάστηκε σε Drinks & Co.

Η μητρική εταιρεία του Whisky Exchange πραγματοποίησε πωλήσεις 98,4 εκατ. δολαρίων το 2020, σύμφωνα με τα εταιρικά αρχεία.

Οι μετοχές της Pernod Ricard αυξήθηκαν έως και 1,3% στο Παρίσι και έχουν ανέβει 20% φέτος.

naftemporiki.gr