Skip to main content

Αισιόδοξος ο Τζεντιλόνι για αξιοποίηση ANFAs και SMPs σε επενδύσεις

Η ελληνική οικονομία είναι στη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα εκτίμησε ότι η 5η έκθεση στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης θα είναι θετική κι αυτό θα ανοίξει το δρόμο για απόφαση αλλαγής της χρήσης των κερδών από την διακράτηση ελληνικών ομολόγων (SMP’s και ANFA’s) για επενδύσεις τον Ιούνιο.

«Η ελληνική οικονομία, που υπέφερε πολύ δύσκολες συνθήκες για πολλά χρόνια, βρίσκεται τώρα στη σωστή πορεία. Πρόσφατα επισκέφθηκα τη χώρα και σε όλες τις συναντήσεις είχα αυτή την εικόνα και το θετικό αίσθημα για τη χώρα. Αυτό σίγουρα δεν επιλύει τα τεράστια προβλήματα που η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια, αλλά τα αποτελέσματα είναι καλά. Οι επιπτώσεις αυτών των αποτελεσμάτων στις χρηματαγορές φαίνονται καθαρά. Νομίζω ότι η τελευταία επίσκεψη της αποστολής μας θα ολοκληρωθεί με θετική έκθεση και αυτό θα ανοίξει τον δρόμο ώστε το Eurogroup να λάβει τον Ιούνιο θετική απόφαση σχετικά με τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα για επενδύσεις τα ANFAs και τα SMPs» δήλωσε.

naftemporiki.gr