Skip to main content

Μεγάλο το πλήγμα του lockdown στις Σέρρες

Του Γιώργου Χατζηλίδη
[email protected]

Σκληρό χτύπημα στην αγορά των Σερρών φέρνει το δεύτερο lockdown, που για πολλές επιχειρήσεις μπορεί να αποδειχθεί και χαριστική βολή, εάν δεν ληφθούν ακόμα πιο τολμηρά μέτρα στήριξης, λέει ο πρόεδρος του τοπικού Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας.

«Την τελευταία δεκαετία της οικονομικής κρίσης ο νομός Σερρών έχασε πάνω από 10.000 επιχειρήσεις. Τα δεύτερο λουκέτο στην αγορά είναι μεγάλο πλήγμα σε όσους κατάφεραν να αντέξουν. Οι Σέρρες δεν έχουν τουρισμό το καλοκαίρι και οι επαγγελματίες περίμεναν τον Σεπτέμβριο και τα Χριστούγεννα για να δουλέψουν. Ελπίζουμε τουλάχιστον να σωθεί η εορταστική περίοδος γιατί αλλιώς θα μιλάμε για μεγάλη καταστροφή», λέει ο κ. Μέγκλας τονίζοντας την ανάγκη τα μέτρα στήριξης να είναι ακόμα περισσότερα αλλά και να φθάσουν σε περισσότερους.

Ένα lockdown είναι σίγουρα μία δυσάρεστη κατάσταση για όλους, αλλά τα μέτρα που λαμβάνονται είναι απαραίτητα για την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, τονίζει από την πλευρά του δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης. «Η τοπική αυτοδιοίκηση πάντοτε ήταν μπροστά και στην πρώτη γραμμή της μάχης. Έτσι και τώρα, ο Δήμος μας θα σταθεί δίπλα σε όλους αυτούς που μας έχουν ανάγκη», σημειώνει και προσθέτει ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις βαριές επιπτώσεις του lockdown στην τοπική οικονομία.