Skip to main content

Softbank: Τι είπε για τις σχέσεις με το Ριάντ

Τη σιωπή του για το πώς επηρεάζονται οι σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία μετά τις αποκαλύψεις για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι έλυσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ιαπωνικού κολοσσού SoftBank. 

O Μασαγιόσι Σον αναγνώρισε για πρώτη φορά δημοσίως ότι η υπόθεση μπορεί να έχει αντίκτυπο στο Vision Fund, το ταμείο που ίδρυσε από κοινού η εταιρεία με το Ριάντ, ύψους 100 δισ. δολαρίων, το οποίο και επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες. Στο ταμείο συμμετέχει με 55 δισ. η ιαπωνική εταιρεία και 45 δισ. η Σαουδική Αραβία.

Ο Μασαγιόσι απέφυγε πάντως να πει πώς ακριβώς θα επηρεαστεί η συνεργασία, καθώς η εταιρεία περιμένει να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία πριν λάβει τις οριστικές αποφάσεις της. 

«Δεν έχουμε ακόμη εντελώς σαφή εικόνα της υπόθεσης. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και περιμένουμε το αποτέλεσμα» δήλωσε ο επικεφαλής της Softbank σε ενημέρωση επενδυτών. Πρόσθεσε δε ότι δεν γνωρίζει καμία εταιρεία, που να έχει δηλώσει μέχρι στιγμής ότι δεν θα δεχθεί κεφάλαια από το Vision Fund εξαιτίας της σύνδεσής του με τη Σαουδική Αραβία. 

Σημειώνεται ότι η Softbank είδε τα κέρδη της να αυξάνονται 80% στα 705,7 δισ. γιεν το τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου. 

naftemporiki.gr