Skip to main content

Μοσκοβισί: Το βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη θα έπρεπε να λέγεται «παραμύθια για παιδάκια»

Το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη δεν θα έπρεπε να λέγεται «Ενήλικες στο δωμάτιο», αλλά «παραμύθια για παιδάκια» σχολίασε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί αναφερόμενος στο βιβλίο του πρώην Υπουργού για τις διαπραγματεύσεις του 2015.

«Κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιος να πει την αληθινή ιστορία, χωρίς παράνοιες, ψέματα και αυτοσχεδιασμούς. Αλλά καλύτερα να σταματήσω εδώ», είπε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν στο μέλλον βιβλία που θα αποκαταστήσουν την αλήθεια για το ότι οι αληθινοί παίκτες του Eurogroup κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να επιτευχθούν συμβιβασμοί.

Στην ερώτηση για το ποιες ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του Γερουν Ντέισελμπλουμ τόσο ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup όσο και ο πίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα γραφτούν πολλά βιβλία για τα τελευταία πέντε χρόνια της Ευρωζώνης.

«Αντιμετωπίσαμε σειρά πολλών δύσκολων στιγμών», παραδέχθηκε ο Ντέισελμπλουμ, ο οποίος πρόσθεσε χαριτολογώντας ότι δεν αποκλείεται να γράψει βιβλίο. «Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την κρίση στην Κύπρο και έπρεπε να πάρουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις», ανέφερε ο Ντέισελμπλουμ, υπενθυμίζοντας ότι εκείνη την εποχή το Eurogroup έπρεπε να αλλάξει την «προσέγγισή του» στο θέμα της Κύπρου, κάτι το οποίο ήταν «σοκαριστικό».

Ο Ντέισελμπλουμ παραδέχτηκε ότι είχε κάνει επικοινωνιακά λάθη στην περίπτωση της Κύπρου, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις ήταν σωστές και αυτό αποδεικνύει η σημερινή κατάσταση της Κύπρου.

«Η δεύτερη δύσκολη στιγμή ήταν η πολύ δύσκολη κατάσταση με την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015», συνέχισε . Ο ίδιος τόνισε ότι χάρη στην προσπάθεια όλων των πλευρών «καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και την ίδια στιγμή να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα έμπαινε σε μια σταθερή βάση».

Καταλήγοντας,χαρακτήρισε την τραπεζική ενοποίηση, ως το πιο σημαντικό βήμα για την ανάκαμψη της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι η ολοκλήρωση της τραπεζικής ενοποίησης είναι μεταξύ των πρώτων προτεραιοτήτων στην ατζέντα του Eurogroup.

Πηγή: ΑΜΠΕ